Socialrådgivere til det specialiserede socialområde

Drømmer du om et ansvarsfuldt og udfordrende job, hvor du både arbejder med rådgivning, sagsbehandling og udvikling inden for det specialiserede socialområde? Kan du sætte borgeren i centrum og sammen med borgeren finde løsninger? Så er du godt på vej til et spændende job i Socialenheden i Frederikshavn Kommune!

Socialenheden søger 2 erfarne, ansvarsbevidste og dedikerede socialrådgivere til at arbejde med myndighedsopgaver inden for det specialiserede socialområde, hvor målgrupperne er voksne borgere med psykisk lidelse, fysisk handicap, hjerneskade, misbrugsproblematikker, udviklingshæmning, autisme mv. 

De ledige stillinger er hhv. i team botilbud og team udsatte og misbrug. I team botilbud er opgaverne fortrinsvis visitation og opfølgning i interne og eksterne botilbud samt samarbejde med familieafdelingen, den kommunale ungeindsats m.fl. med henblik på at sikre god overgang fra barn til voksen. I team udsatte og misbrug er opgaverne primært visitation og opfølgning på socialpædagogisk støtte samt misbrugsbehandling. Begge stillinger er på 37 timer ugentligt.

Som socialrådgiver i Socialenheden bliver du en del af en velfungerende afdeling med engagerede og dygtige kollegaer - og en ”god social ånd”. Socialenheden er organiseret med 1 afdelingsleder, 2 teamledere og 21 socialrådgivere, hvoraf 2 er udredningsmedarbejdere på misbrugsområdet, som har ansvar og myndighedskompetence iht. Sundhedsloven (misbrugsbehandling) og Servicelovens voksenbestemmelser (afsnit 5) til borgere inden for målgrupperne. 

Socialenheden visiterer indsatser til de borgere, der har fået førtidspension, eller der er over 30 år. Socialenheden er organiseret med 4 teams, som er hhv.: Team bostøtte der visiterer til socialpædagogisk bostøtte, aktivitets- og samværstilbud og ledsageordning; Team botilbud der visiterer til midlertidige og varige botilbud, dagtilbud, beskyttet beskæftigelse, kontaktpersonordninger, BPA-hjælpeordninger og merudgifter; Team afklaring der visiterer til forebyggende og uvisiterede indsatser samt bostøtte og midlertidige botilbud samt Team misbrug og udsatte der visiterer til alkohol- og stofbehandling samt de nævnte indsatser efter Servicelovens voksenbestemmelser. 

Arbejdsområder og opgaver i myndighed på det specialiserede socialområde

Arbejdsopgaverne i myndighed på handicap-, psykiatri-, misbrugs- og udsatteområdet spænder vidt og er under stor omstilling. På området er der således bl.a. implementeret differentierede takster og indsatser i alle interne botilbud og på bostøtteområdet. Derudover er der også etableret mere forebyggende og tidlige indsatser (jf. Servicelovens §§ 82 a og b) i Det Sociale Pitstop, Socialområdets visitationstilgang og indsatser er nærmere beskrevet i et visitationsgrundlag: Indsatskatalog på det specialiserede socialområde

På socialområdet arbejdes der generelt ud fra en vision om, at vi skal understøtte, at borgerne kan være så selvhjulpne som muligt, så borgerne kan være mest muligt ”herre i eget liv”. Du skal have mod og lyst til at arbejde målrettet med de udviklingstiltag, der er behov for at myndighed fortsat løfter og udvikler kvaliteten i udredning, indsatsmål (SMART mål), afgørelser samt opfølgning på, at der er effekt og progression i de indsatser, der bevilges.  

Som socialrådgiver arbejder du med udredning af borgeres funktionsniveau og støttebehov iht. VoksenUdredningsMetoden 2.0. Du arbejder med målgruppevurderinger samt forhandling og dialog om takst og rette indsats ift. botilbud, bostøtte og dagtilbud samt opfølgning på de bevilgede indsatser både i interne og eksterne tilbud iht. lovgivningen og kommunens serviceniveau på området. Derudover er det også centralt i myndighedsarbejdet, at du fx deltager på: Rehabiliteringsmøder i samarbejde med beskæftigelsesområdet; på Én plans-møder i samarbejde med familieområdet eller i Det Sociale Pitstop, som udover at være et forebyggende og uvisiteret tilbud desuden fungerer som kommunens indgang til det sociale område, hvor du i et tæt samarbejde med én bostøttemedarbejder fra Socialpsykiatrien rådgiver og hjælper med afklaring af borgeres støttebehov samt hjælp til brobygning til civilsamfund og øvrige frivillige tilbud mv.. 

Vi forventer, at du kan genkende dig selv i ovenstående, samt at du:

  • har en relevant socialfaglig uddannelse som socialrådgiver eller socialformidler
  • har erfaring med myndighedsarbejdet og lovgivning på det specialiserede socialområde
  • har gode samarbejdsevner og arbejder anerkendende i tværfaglige arbejdsmiljøer både internt og eksternt 
  • kan arbejde systematisk og bevare overblikket når der er travlt 
  • kan tænke i helheder og medinddrager borgerne i din sagsbehandling
  • kan arbejde selvstændigt og sætte dig ind i nye områder og udvikle dig i takt med ændringer inden for området
  • er tydelig og ansvarsfuld 
  • er psykisk robust og rummer mennesker i sårbare situationer
  • er en god og sikker formidler, både skriftligt og mundtligt

Kort sagt er du samarbejdsorienteret, parat til at tage ansvar og træffe beslutninger og med din indsats medvirke til den fortsatte udvikling af gode og helhedsorienterede indsatser sammen med borgerne og udfører på området. 
 

Du kan forvente: 

  • arbejde i et godt tværfagligt miljø, hvor vi arbejder ud fra, at vi er ”hinandens forudsætninger”.
  • arbejde inden for et myndighedsområde, og i en myndighedsrolle, der er under udvikling og byder på udfordringer og nye måder at løse tingene på.
  • gode muligheder for faglig og personlig udvikling
  • dygtige og fleksible kollegaer
  • mulighed for flextid og selvtilrettelæggelse naturligvis under hensyntagen til opgaverne i afdelingen

Stillingerne er til besættelse pr. 1. september 2024. Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ansøgers kvalifikationer.

Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til afdelingsleder Mette Brandt Pedersen på telefon 98455318 eller teamleder Anne-Mette Mai Marinussen 98456913

I forbindelse med opslaget af stillingen benytter vi elektronisk rekruttering. Derfor bedes du søge via nedenstående ansøgningsknap og her vedlægge oplysninger om uddannelse, tidligere beskæftigelse, eksamenspapirer m.m.

Ansøgningsfrist er den 2. juli 2024

Samtaler forventes afholdt den 4. juli 2024

Ansøg
Del i dit netværk Del på Facebook Del på X Del på LinkedIn Del på Google Plus Udskriv Tip en ven
Jobområde: Administration, sagsbehandling og beskæftigelse, Handicap og Psykiatri, Social, pleje, sundhed og psykologi
Kontakt:
Mette Brandt Pedersen Afdelingsleder
Telefonnummer: 98455318
Tiltrædelse: 1. september 2024
Stillingstype: Fuldtid
Ansættelsesvilkår: Fast ansættelse
Frist:
Lokation: Rådhus Alle 100, 9900, Frederikshavn

ANSØGNINGSFORLØBET

Ansøgning Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket i jobannoncen. På den måde sikres det, at vi får alle relevante oplysninger fra dig. Efter du har sendt din ansøgning, modtager du umiddelbart efter en mail med bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning.
Vurdering af din ansøgning Efter ansøgningsfristens udløb bliver alle ansøgningerne behandlet og vurderet. Efter endt behandling inviteres relevante kandidater til samtale.
Samtaler Vi inviterer normalt 3-6 kandidater til samtale. Til samtalen ønsker vi, at du får et grundigt indtryk af os og vi ønsker samtidig at høre mere om din faglighed, og hvem du er som person.
Tilbagemelding Alle kandidater, der har været til samtale, vil få en personlig tilbagemelding. Herefter vil de kandidater, der ikke i denne omgang er kommet i betragtning til stillingen modtage afslag pr. mail.
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
DK-9900 Frederikshavn
Tlf: +45 98 45 50 00

CVR nr. 29189498